דגשים בניהול עסק במזון

רונן פנחסוב

בואו נאמר זאת בכנות, עסקי המזון לא מתאימים לכל אחד.

מדובר בעבודה קשה ומאומצת, עבודה שכוללת לא רק ניהול עסק בפן האדמיניסטרטיבי, כי אם מתן שירות לקוחות פרונטלי הדוק, עבודה אל מול ספקים שונים והיבטים רבים ומשתנים של הוצאות נלוות.

עסקים בתחום המזון שיודעים להתנהל נכונה, יכולים ליהנות מרווחים יפים. אך כאשר מתחילות להתעורר טעויות מנהליות או פיננסיות כאלו ואחרות, זה הזמן לקחת צעד אחורה, לעשות חושבים ולהתוות אסטרטגיה עסקית חדשה ונכונה יותר.

תכנית עסקית

כל עסק, קטן וגדול כאחד, זקוק לתכנית עסקית.

לא מדובר במעין צעד פורמלי שמבשר על הקמתו של עסק, אלא היכולת שלנו לתכנן ולהתכונן לבאות.

בכל עסק עלינו להבין מה ההוצאות, מה רף ההכנסות הראשוני המצופה, באם נדרשת הוצאה ראשונית אז הרי שמהיכן הכסף יגיע? האם יש לנו אישור להלוואה? האם ישנם משקיעים בעסק?

מי הם בעלי התפקידים? מה כל אחד עושה? מהי ההיררכיה?

בעסקי המזון על אחת כמה וכמה מדובר בנושא חשוב.

וודאי שיצא לכם לראות תכניות כאלו ואחרות שבהן מסייעים למסעדות לקום על הרגליים. אחד מן ההיבטים שמאפיינים עסקים בתחום המזון הוא שלעתים התפקידים מתערבבים, וכל אחד עושה משהו שהשני היה צריך לעשות.

הגדרת תפקידים וניצול מיומנויות של כל אחד ואחת בעסק היא קריטית, ויש בה כדי למוטט או להרים עסק. חד משמעית. ועל אחת כמה וכמה כאשר מדובר בעסקים בתחום המזון והקייטרינג.

ניהול נכון של ספקים

ספקים יש בשפע, וכמוהם גם איכויות ומחירים.

כאשר אנחנו מגישים מזון ללקוחותינו, חשוב לזכור ששירותיות היא נדבך חשוב, אך איכות המזון תקבע אם הם יהיו לקוחות חוזרים ועל אחת כמה וכמה אם הם יהיו לקוחות ממליצים.

עסקים בתחום המזון "ניזונים" מהמלצות פה לאוזן ויש לכך חשיבות עצומה.

הקפידו כן לעשות סקר שוק ולבחון מחירים שכן זהו היבט צרכני נבון מצד כל בעל עסק, אך אל תתפשרו על האיכות.

מה שמוביל לסעיף הבא.

תמחור

מצד אחד "לא נעים" לנו כיוון שאנחנו מתמחרים גבוה והלקוח לא מבין על מה ולמה.

מן הצד השני זכרו שאתם מחפשים להיות רווחיים, לא משתלמים רק עבור הלקוחות שלכם.

הקפידו תמיד לתמחר בצורה נכונה אשר לוקחת בחשבון את זמן העבודה, ההוצאות שלכם ושלא רק מכסה על ההוצאות.

אנשים שמשלמים כסף טוב על מזון, לרוב מבינים שהם משלמים על איכות והם ילכו אתכם יד ביד כל עוד יש לכם באמת קולינריה איכותית להציע, חומרי גלם טריים ושירות ברמה גבוהה ומסבירת פנים.

כתבה זו נכתבה בשיתוף עם קייטרינג תמרים